-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makeup Fake Apakah Itu ? Desperate nak cantik !



Erk kenyang lepas sahur diluar. Ok mood baik aku datang untuk entry yang lebih jelas tentang perempuan makeup tebal atau lebih baik lagi makeup "fake" ~

Makeup oh makeup ! kih kih kih.

Perempuan tak lari dari makeup. tapi itu adat lah. Tapi juga ada masalahnya bagi sesetengah perempuan,Haha. Kenapa dia ya? Makeup tebal? LOL . Untuk menutup segala kawah di muka. Apa itu kawah ye? iaitu jerawat !!! Muka kalau sudah jerawat maka makeuplah penutupnya.lalalalala~ 

Lain kes pula, kalau kulit tak putih, maka makeup tebal juga akan dipakai, sebab akan menampakkan muka lebih putih, erk! Tapi silap lah kalau tengok warna tangan pun tak putih. LOL

Makeup oh makeup tebal, dengan makeup tebal makanya fake akan berlaku disitu. Maka jantan sana sini akan terpukau dek kerana fake yang sangat fake. Maka secara tak langsung rantaian fake juga akan berlaku iaitu mendapat pujian fake dari para jantan. Sekali para jantan lihat muka sebenar, OMG pengsan!

Apa yang aku cuba sampaikan disini adalah. natural lah ketika bermakeup, pakai sikit-sikit sudah lah, jangan lah makeup TEBAL ok, makeup sampai jadi fake, makeup sampai menipu orang aje. Makeup fake ini sesuai untuk pengantin aje, bukan untuk pergi bersiar-siar depan  rumah. LOL

Mungkin akan ada yang terasa dengan entry ini kan. Tapi serius dengan ada nya makeup fake makanya ramai orang akan tertipu termasuklah perempuan yang melihat. Orang yang makeup fake akan kelihatan "hebat" dan lebih "hebat" apabila di dalam gambar, padahal secara realitinya TAK LANGSUNG. Oleh itu para lelaki jangan mudah terpadaya dengan makeup fake yang diupload di facebook, blog, twitter dan seangkatannya !!!

Kepada yang makeup fake, orang termuntah bila lihat anda tanpa makeup. Kih kih kih


5 comments:

  1. serious aku perempuan terasa. hampeh betol.

    ReplyDelete
  2. hahaha..
    nsb bek ak x pena reti bermake up kot.. setakat pakai bedak tepung pndai la....

    ReplyDelete
    Replies
    1. pergh... janji tak fake, so it ok lah

      Delete

Komen apa saja, janji anda bahagia :D
Ini adalah dofollow, rajinkan letak link sekali kalau mahu.
Terima kasih.